شبکه

 شبکه (Network)

 

 با پیدایش و ازدیاد رایانه های شخصی در سازمان ها و کسب وکار ها، همچنین لزوم دسترسی به اطلاعات و داده ها، یکپارچه سازی فرایندها در سراسر یک سازمان و محیط کار، ایده اشتراک گذاری اطلاعات در یک محیط شکل گرفت و پیرو همین نیاز دانش شبکه و شبکه سازی متولد گردید. شرکت های توسعه دهنده سخت افزار و نرم افزار شروع به تولید و گسترش ادوات و تجهیزات ملزوم این فرایند نموده و اولین شبکه های کامپیوتری با مفهوم اشتراک گذاری شکل گرفت. 

با توسعه فن آوری، این فرایند نیز دستخوش تحول و تنوع زیادی گردید، بطوری که می توان از نظر نوع کار بری شبکه هارا به دسته های مختلفی تقسیم نمود.

  شبکه های محلی (Local Area Network)

 

شبکه های محلی که به اختصار به آن LAN  نیز گفته می شود، جزء اولین نوع این مدل شبکه سازی بوده، و محدوده جغرافیایی محدود تری را نسبت به مدل‌های دیگر تحت پوشش قرار می دهد (مانند یک ساختمان، سازمان، فروشگاه، دفتر کار و…). شبکه های محلی عموما متشکل از یک یا چند سوئیچ (Switch) بر بستر کابلی UTP (کابل زوجی بهم پیچیده) یا بی سیم (WiFi) با مرکزیت یک کامپیوتر (Server) جهت ذخیره سازی و نگهداری اطلاعات می باشند و توسط آن می توان دستگاه هایی مانند پرینترها، تلفن ها، فایل های صوتی _ تصویـری و داده ها را در یک محیط بسته به اشتراک گذاشت و امنیت آن نیز توسط نرم افزارهای امنیت شبکه نصب شده در کامپیـوتر مرکزی تامیـن می شود. برقراری ارتباط با اینترنت هم در این شبکه ها عموما از طریق واسطی به نام مودم (Modem) که در انتهای خطوط استیجاری (خطوط مخابراتی Leased Line) قرار می گیرد، تامین می گردد. این مودم ها با قابلیت های مختلف می توانند سطوح دسترسی، سرعت و حجم ترافیک مصرفی را در میان کاربران شبکه کنترل نمایند.

از مزایای شبکه های محلی می توان به پشتیبانی از تعداد زیادی کاربر فعال و پایانه (Terminal) اشاره نمود که می‌توان به واسطه آن یک سیستم انتقالی پرسرعت میان ایستگاه های کاری و اتصالات جانبی به شکل یک شبکه کاری چند منظوره (Multi Task) و چندین کاربره (Multi User) ایجاد نمود

 شبکه های گسترده (Wide Area Network)

شبکه های گسترده یا به اختصار  WAN که محدوده جغرافیایی وسیع تری تحت پوشش قرار می دهند، با هدف برقراری اتصال میان شبکه های محلی کوچک بوجود می آیند. این نیاز در سازمان‌ها و کسب و کارهایی که پراکندگی جغرافیایی بالا دارند (شعبات بانکی، فروشگاه ها وکسب و کار های زنجیره ای در محدوده یک کشور یا حتی در سطوح بین الملی) وجود دارد.

شبکه های گسترده عموما بر بستر خطوط استیجاری (مخابراتی) پیاده سازی می گردد و در انتهای هر خط یک دستگاه مودم که از یک سو یه شبکه محلی و از طرف دیگر به شبکه گستره متصل است، قرار داده می شود.

از انواع دیگر شبکه ها می توان به :

  • شبکه های شخصی (PAN : Personal Area Network)
  • شبکه های کلان شهری (MAN : Metropolitan Area Network)
  • شبکه داخلی (Intranet)

و موارد دیگر اشاره نمود.

با توجه به روند رو به رشد سازمانها و کسب وکار ها، فراهم سازی بستر کارآمد و قابل توسعه می تواند یکی از تاثیر گذار ترین عوامل در جهت رشد و شکوفایی یک سازمان و بالعکس آن مهمترین مانع و سد در این فرایند مد نظر قرار گیرد. همچنین با توجه به گسترده بودن دانش شبکه و تجهیزات و ملزومات وابسته به آن، نیاز به یک مشاور با تجربه، خلاق و بکارگیری تجهیزات مطلوب می تواند فرایند رشد سازمانی را بطور صحیح سرعت بخشید.

جهت اطلاعات بیشتر با ۰۲۱۴۵۸۳۱ داخلی ۱ تماس حاصل فرمایید